Saturday, 17 December 2016

Cinta kekal

tiada cinta yang abadi melainkan cinta kepada Nya.
tiada cinta yang kekal melainkan cinta kepada Nya.
tiada cinta yang agung melainkan cinta Nya.
cinta manusia hanyalah bersifat sementara , seperti yang ada di muka bumi ini, semuanya adalah sementara. yang kekal abadi, tiada yang setandingnya hanyalah Allah sahaja, iaitu Allah yang Maha Satu, Yang Menguasai seluruh alam cakrawala ini, serta seluruh alam semesta.

mencintai dunia, akhirat akan meninggalkan kita.
mencintai akhirat, dunia akan menyusul kita.

sekadar puisi dikala hati sedang kerundungan.

mencari dunia, belum pasti jumpa dan merasa bahagia. sedangkan mencari akhirat, pasti akan dijumpai dan mengecapi akan nikmat bahagia yang kekal selamanya.

Tuesday, 13 December 2016

kayak - telipod

 yang ini semasa kami semua berkayak sambil cabut pokok telipod kat tasik kuis. entah macam mana pokok tu boleh tumbuh. coach cerita pokok jenis tu daripada luar negara. jauh pulak pokok tu meratau, sampai ke tasik kuis pulak tu.. jadi ni first time kami buat kerja amal ni.. huhu. yang penting semua di ditanggung beres. dapat baju free dan makan BBQ free. bez kann.. dalam masa yang sama dapat kenal kawan baru, kenal senior, junior.. ☺☺❤

 bergambar bersama geng kayak..
haaa... tengoklah hasilnya.. menarik kan.. cantik pemandangan..

wedding classmate





gambar kenangan ni diambil semasa majlis akad nikah clasmate kami, Ain Syuhada. 
semua pakai sedondon. cantik kan... 

kepada clasmate yang lain, semoga cepat dapat jodoh. moh la kita merantau sesama pegi majlis korang nnti. lain2 negeri kan..