Sunday, 1 March 2015

Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah setelah beberapa lamanya x melawat blog ini, malam ni boleh la spend masa sikit utk berbicara tentang diri. 
Ok, dah masuk bulan mac 2015, so birthday pun dah nak dekat. Tak berharap sangat pun dpt celebrate. Tahniah utk diri sendiri kerana sudah menjalani hidup sebagai seorang khalifah di muka bumi Allah ini selama hampir 21 tahun. 
Kalau nak berbicara tentang umur.. 
Urm, xde yang menarik sangat pun. Cuma kadang2 terfikir, 'apa yang aku dah buat selama 21 tahun ni?' 'Apa yang aku dah sumbangkan kepada masyarakat, negara, ataupun ummah?'..'ok, kepada family sendiri? '
Sultan al-fateh telah menakluki konstatinopel pada usianya 21 tahun. Assyahid ammar, telah membuka mata seluruh dunia tentang jihadnya dalam menuntut ilmu. 
Jadi kepada teman2 dan juga sahabat2, marilah kita sama2 membangunkan ummah ini mengikut ajaran islam. Pada usia yg muda ini kita mampu buat apa shaja . tenaga belia lebih diperlukan.

No comments:

Post a Comment